..............................GBD walls..............................................................................................................................


Fact sheet

PROJECT :
Artist studios

 

SITE :
Gao Bei Dian
Beijing // China

STATUS :
500 m3 Competition

 

CLIENT :
N/A

 

SIZE : 500m3 X x

 

TEAM :
Benjamin Beller

 
   

..........................................................................................................................

Gao Bei dian in Beijing hosted a competition to transform a factory site into an art district. The competition asked to design 500 m3 art studios that had to adapt to the existing buildings footprints. We decided to design 2 walls enclosing a 50m2 x 10 m high unit that we wanted to be a narrow long corridor-like space. Narrowness and height permitted us to work with volumes and freely dispatch functions in section like we would do in an open plan. The "rooms" were hanged, spanning between walls, and freeing the ground floor for showcase and studio works. The wall system was a type of generic framework delimiating the 500m3 envelop that the inhabitants would freely "fill" with self-constructed studio and living volumes.

..........................................................................................................................